ZAPISY TELEFONICZNE: 602 42 55 33

ZAPISY EMAIL: kontakt@centrum-psyche.pl

Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie plików cookies, które zbierają informacje mogące stanowić dane osobowe. Więcej informacji o ochronie danych osobowych i Twoich prawach znajdziesz w naszej Polityce Prywatności.

Polityka Prywatności

Prosimy o zapoznanie się z podstawowymi i szczegółowymi informacjami na temat ochrony danych osobowych związanych z korzystaniem z usług Centrum Psyche oraz niniejszego serwisu internetowego centrum-psyche.pl:

 

Podstawowe informacje:

Właścicielem serwisu centrum-psyche.pl oraz podmiotem nazywanym w niniejszej Polityce Prywatności Centrum Psyche jest Centrum Psyche Psychoterapia i Rozwój Sp. z o.o.,

ul. Jana III Sobieskiego 3C, 96-100 Skierniewice, NIP: 8361877496. Przekazane nam dane osobowe są chronione, zgodnie z obowiązującym prawem. W celu prawidłowego działania strony centrum-psyche.pl wykorzystujemy pliki cookies.

 

Dane osobowe – wszystkie informacje o osobie fizycznej zidentyfikowanej lub możliwej do zidentyfikowania poprzez jeden bądź kilka szczególnych czynników określających jej tożsamość.

 

Korzystając z usług Centrum Psyche oraz naszego serwisu internetowego www.centrum-psyche.pl, przekazując nam jakiekolwiek dane osobowe – udzielasz wyraźnej zgody na to, że Twoje dane osobowe, które dobrowolnie nam przekażesz, mogą być przez nas przetwarzane w sposób oraz dla celów opisanych w naszej Polityce Prywatności, zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa, w tym RODO (Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE).

 

Dokładamy wszelkich starań, by chronić twoją prywatność. Dotyczy to zarówno kontaktu osobistego z nami, jak i sytuacji, kiedy korzystasz z serwisu www.centrum-psyche.pl. Możesz zdecydować o podaniu nam informacji, które są danymi osobowymi. Pojęcie „dane osobowe” w rozumieniu tej Polityki Prywatności odnosi się do takich informacji jak: imię i nazwisko, adres e-mail, adres pocztowy, numer telefonu czy jakiekolwiek inne dane, które mogą być wykorzystane do identyfikacji twojej osoby.

 

Użytkownik – każda osoba fizyczna odwiedzająca serwis centrum-psyche.pl lub korzystająca z usług Centrum Psyche, t.j. Centrum Psyche Psychoterapia i Rozwój Sp. z o.o., ul. Jana III Sobieskiego 3C, 96-100 Skierniewice oraz współpracowników – działających na podstawie umów o współpracy.

 

Administrator danych osobowych:

Centrum Psyche Psychoterapia i Rozwój Sp. z o.o., ul. Jana III Sobieskiego 3C, 96-100 Skierniewice, NIP: 8361877496, e-mail: kontakt@centrum-psyche.pl, tel. 602 42 55 33

 

Niniejszy serwis internetowy centrum-psyche.pl jest własnością Psychoterapia, psychoedukacja Agnieszka Ancerowicz. Decydując się dobrowolnie na korzystanie z naszej oferty zgadzasz się na postanowienia niniejszej Polityki Prywatności, a także na przechowywanie twoich danych na serwerach naszego hostingodawcy (spełniającego wymogi aktualnych przepisów prawa o ochronie danych osobowych, w tym RODO) oraz na gromadzenie, przetwarzanie, przekazywanie oraz przechowywanie twoich danych osobowych w zakresie, w jakim będzie to potrzebne do przeprowadzenia czynności, o które poprosiłeś (np. konsultacja).

 

Poufność i bezpieczenstwo:

Poufność i bezpieczeństwo Twoich danych osobowych są dla nas bardzo ważne. Twoje dane osobowe przechowujemy jedynie tak długo, jak jest to rozsądnie uznane za konieczne do realizacji celów, w szczególności wykonywania zamówionych usług lub do zachowania zgodności z obowiązującymi przepisami prawa, m.in danych wrażliwych. Administrator podejmuje wszelkie niezbędne działania, by także jego podwykonawcy i inne podmioty współpracujące dawały gwarancję stosowania odpowiednich środków bezpieczeństwa w każdym przypadku, gdy przetwarzają dane osobowe na zlecenie Administratora. Administrator zastrzega sobie prawo do zmian w treści polityki prywatności ze względu na zachodzące w Serwisie zmiany, a także zmiany w przepisach prawa oraz technologiach używanych w zakresie tworzenia serwisów internetowych.

 

W jakim celu, kiedy i jak długo gromadzimy/przetwarzamy dane?

Dane osobowe wszystkich osób korzystających z Serwisu (podane dobrowolnie) oraz inne informacje gromadzone za pośrednictwem plików cookies lub/i innych podobnych technologii, przetwarzane są przez Administratora w celu świadczenia usług, w tym zapisywaniu się i korzystaniu z konsultacji psychologicznych, warsztatów, wykładów i innych usług świadczonych i oferowanych przez Psychoterapia, psychoedukacja Agnieszka Ancerowicz, współpracowników oraz serwis centrum-psyche.pl (szczegółowe informacje tu: art. 6 i 9 RODO) oraz w celu informowania o tychże usługach.

 

Administrator zbiera i przetwarza dane osobowe w zakresie i przez okres niezbędny do zrealizowania celu, w którym zostały zebrane – przy dobrowolnych udziale osób korzystających z naszych usług oraz zgodnie z obowiązującym prawem. Jeżeli wyraziłeś zgodę na przetwarzanie danych w celach marketingowych, przetwarzamy Twoje dane od chwili wyrażenia zgody do czasu jej cofnięcia.

 

Twoje prawa dotyczące danych osobowych:

 

Osobom, których dane dotyczą, przysługują następujące prawa ( art. 16-21 RODO):

1. Prawo do informacji o przetwarzaniu danych osobowych – w celu realizacji tego prawa udostępniamy niniejsze informacje w Polityce Prywatności, włącznie z danymi kontaktowymi Administratora

2. Prawo dostępu do danych i uzyskania kopii danych

3. Prawo do sprostowania

4. Prawo do usunięcia danych

5. Prawo do ograniczenia przetwarzania

6. Prawo do przenoszenia danych

7. Prawo sprzeciwu wobec przetwarzania danych w celach marketingowych

8. Prawo sprzeciwu wobec innych celów przetwarzania danych

9. Prawo wycofania zgody

10. Prawo do skargi – do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

 

Kontakt w sprawie realizacji praw osób, których dane dotyczą, można złożyć w formie pisemnej na adres: Centrum Psyche Psychoterapia i Rozwój Sp. z o.o., ul. Jana III Sobieskiego 3C, 96-100 Skierniewice, NIP: 8361877496 oraz e-mailem na adres kontakt@centrum-psyche.pl. Odpowiedź na zgłoszenia zostanie udzielona w ciągu 30 dni od jego otrzymania.

 

RODO a USA i inne kraje trzecie:

Zgodnie z RODO Państwa dane osobowe mogą być przekazane do państw poza obszarem działania RODO m.in. w przypadku korzystania z serwisów społecznościowych oraz narzędzi udostępnianych przez nie – analitycznych i e-mailowych (Facebook, Instagram, Twitter, Google Analytics. Gmail, MailerLite itp.)

 

Marketing

Jeżeli Użytkownik wyraził zgodę na otrzymywanie informacji marketingowych, to dane osobowe Użytkownika będą przetwarzane dla celu wysłania takich informacji. Użytkownik ma prawo sprzeciwu wobec przetwarzania danych na potrzeby marketingu.

 

Portale społecznościowe:

Administrator przetwarza dane osobowe Użytkowników odwiedzających profile Administratora prowadzone w mediach społecznościowych (m.in. Facebook, Instagram, YouTube), wyłącznie w związku z prowadzeniem profilu.

 

Kontakt z Administratorem jest możliwy poprzez adres e-mail kontakt@centrum-psyche.pl adres korespondencyjny: Centrum Psyche Psychoterapia i Rozwój Sp. z o.o., ul. Jana III Sobieskiego 3C, 96-100 Skierniewice, NIP: 8361877496 lub telefonicznie 602 42 55 33.